Presentation - Tjobbe

Tjobbe spelar bas

Kent “Tjobbe” Bengtsson, är en av två kvarvarande originalmedlemmar i ASOKA från början av -70 talet. Den andre orginalmedlemmen som också finns med är Claes “Clabbe” Ericsson som spelar orgel, piano och sjunger, samt skriver alla ASOKAS låtar.

Tjobbes musikbana är inte så diger som vissa av kollegernas, dock hann han med ett par olika sammansättningar under sena -60 talet och tidigt -70.
Tjobbes musikaliska bana började i mitten 1960-talet, tillsammans med broder Daffy och kompisarna Anton och Nille. Då spelades mest Engelsk “pop-rock” typ Kinks, Rolling Stones och liknande.
Hade också ett band med bla. Tore som kallades “Kejsaren af Skåne”. Där blev det lite mer “blues-rock” än det tidigare varit.
Efter diverse olika sammansättningar på bandet, där broder Daffy och Tjobbe i stort sätt hängde ihop i alla kombinationerna av band, blev det slutligen dags att sammanföras med “di store pågarna” i “Take off” och så bildades ASOKA.

Det blev tyvärr inte så långvarigt utan drygt ett år senare upplöstes bandet och medlemmarna gick sina skilda vägar. Tjobbe började också att jobba som servistekniker vilket innebar att han var ute och reste hela veckorna och hade lite tid över för musicerandet.

För att återförenas i början på 2000-talet, då med tre gamla och tre nya medlemmar startades ASOKA igen och cirkeln var sluten.

Sedan blev det ASOKA för hela slanten och det har Clabbe beskrivit i sin ASOKA-historik.

Tråkigt nog gick vår orginaltrummis Alf ”Daffy” Bengtsson bort 2013, vilket var en stor tragedi för både familj och band.
Asoka lyckades hitta ny trummis i Boo ”Bronco” Nyman som har ett förflutet bakom “KalPdal”, ock så är Asoka på gång igen.