Presentation - Bronco

Bronco spelar trummor

Bronco började spela trummor redan 1960 i gruppen The Royal Band som förutom Bronco bestod av hans bror och dennes kompis. Bandet hade en något udda sättning med dragspel, gitarr och trummor. Sedan följde några år med trumlektioner och individuellt övande och spelande hemma i källaren.

I mitten av 1960 talet kom emellertid sammusicerandet igång igen genom att han tillsammans med sin klasskompis och några andra grabbar bildade gruppen Electric Quazzah. Så småningom fick Bronco allt fler kontakter och han spelade bland annat med Per Tjernberg i en duo bestående av trummor och orgel samt i gruppen Archimedes badkar. Han var också verksam i fusionbandet Onbird.

I början av 1970 talet spelade han med ett band vid namn Elektriska Linden, ett band som hade en hel del spelningar och turnéer. 1976 började han spela med Kal P Dal, en legendarisk Malmömusiker, och 1977 flyttade han till Malmö, där han efter att ha slutat med Kal P Dal spelade med lokala band som Rockamöllan, Linus, Thomas Lysell och Hickory. Clabbe spelade också en kort tid med Rockamöllan men omsättningen av musiker i bandet var stor så de stötte inte på varandra den gången.

Efter detta låg Broncos spelande nere ett antal år och han gick in för sitt yrke som kock och köksmästare. I början av 2000-talet tog Bronco upp spelandet igen, nu med en spelkompis (Jo-Jo) från förr och ytterligare några musiker från banden Dust and Bones och Lobo Lee. Detta rann emellertid så småningom ut i sanden. Bronco var dock sugen på att fortsätta spela och genom en vän fick han så kontakt med Asoka som var på jakt efter en ny trummis efter den bortgångne Daffy. Han repade ett par gånger med Asoka och snart stod det klart att personkemi, musiksmak och spelstil stämde samt att Broncos kunnande visade att han var en värdig efterträdare till Daffy. Så på den vägen är det.